Yaptığı başarılı çalışmalarla Türk Standartları Enstitüsü’nden TS 1381 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanan Türkiye’deki ilk üniversite unvanına sahip Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin bu yönde sürdürdüğü başarılı çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da tescillendi.

‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, üniversitede yer alan kaynakları sağlıklı ve verimli biçimde kullanıp, atıkların türlerine göre ayıran üniteler oluşturarak, geri dönüşüme kazandıran KTO Karatay Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.
KTO Karatay Üniversitesi, atıkların kontrol altına alınması, ayrı ünitelerde toplanması ve geri kazanım konusundaki çalışmaları neticesinde “Sıfır Atık Belgesi” alan Türkiye’deki sayılı üniversiteler arasında yerini aldı.

KTO Karatay Üniversitesi “Sıfır Atık Belgesi” Almaya Hak Kazanan Üniversiteler Arasında
KTO Karatay Üniversitesi’nin başvurusunu değerlendiren Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, 28 Eylül 2020 tarihinde “Sıfır Atık Belgesi” başvurusunu onayladı. Böylece, KTO Karatay Üniversitesi “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazanan üniversiteler arasına girdi.

11 Ton Değerlendirilebilir Atık Toplandı, 85 Ağaç Kesilmedi
Kampüs genelinde yer alan binalara toplam 96 adet sıfır atık kutusu konumlandıran KTO Karatay Üniversitesi yetkilileri, toplanan atıkları kayıt altına alarak türlerine göre depoladı. 113 atık toplama faaliyeti gerçekleştiren KTO Karatay Üniversitesi yetkilileri, 11 ton atığı geri kazandırarak büyük bir başarıya imza attı. 6 ton kağıt, 3 ton plastik, 1 ton cam, 1 ton metal atığı kayıt altına alarak, değerlendirilmesini sağlayan KTO Karatay Üniversitesi, 85 adet ağacın kesilmesini önledi ve 7.800 litre petrol, 1,30 ton cam ve 1,25 ton metal ham maddeyi geri kazandırdı. Ayrıca Sıfır Atık Projesi kapsamında 10 farklı eğitimle personel de bilgilendirildi.

Türkiye’nin Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesine Sahip İlk Üniversitesi
KTO Karatay Üniversitesi iç ve dış paydaşların sağlığını güvence altına almak amacıyla her zaman olduğu gibi Koronavirüs sürecinde de gerekli tedbirleri alarak, hijyen ve sanitasyona yönelik uygulamaların, yüksek seviyeli yönetim sistemi çerçevesinde ele alınmasını sağladı. Bu kapsamda yapılan çalışmalar ve alınan önlemler, Türk Standartları Enstitüsü tarafından, TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi belgesi ile tescillendi. Türkiye’de Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi belgesine sahip ilk üniversite olan KTO Karatay Üniversitesi, ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini de almaya hak kazanan Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi olma başarısını elde etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz